Plăcerea de a conduce.

smart fortwo – driving pleasure

Plăcere sporită de a conduce, parca şi efectua manevre.

Motor montat în spate şi tracţiune pe puntea spate: sună mai degrabă a autovehicul sport decât autovehicul pentru oraş. Într-adevăr! Iar aceste caracteristici ale modelului smart fortwo sunt unice în clasa din care face parte.

Consum combustibil (mixt) 4,1 l/100 km,
Emisii CO2 (mixt) 93 g/kmDatele nu se referă la un autovehicul individual şi nu fac parte din ofertă, ci au doar rol de comparaţie între diferite tipuri de autovehicule. Manevrabilitate.

De dimensiuni reduse, dar mare la capitolul manevrabilitate. Având o lungime de numai  2,69 m, nu este greu de găsit un spaţiu de parcare pentru modelul smart fortwo. Iar acum este şi mai simplu: datorită poziţiei înalte a scaunelor, cu o bună vizibilitate panoramică, vei observa şi mai rapid locurile libere de parcare.

smart fortwo – manoeuvrability
smart fortwo – cerc de bracaj

Mai mic şi mai bun.

Având o lungime de doar 2,69 m, modelul smart fortwo încape în orice spaţiu, fiind ideal pentru utilizarea zilnică în mediu urban.


Cercul de bracaj.

Modelul smart fortwo nu are egal în acest domeniu. Datorită lungimii sale de numai 2,69 m şi noului sistem Direct-Steer cu raport variabil de demultiplicare, cercul de bracaj, măsurat între roţi, este de doar 6,95 m, o valoare greu de egalat, ceea ce înseamnă că poţi să întorci aproape de pe loc.

 

Încape în orice spațiu.

Modelul smart fortwo încape perfect în spaţiul disponibil. Datorită poziţiei optimizate a scaunelor, lungimii reduse a autovehiculului şi vizibilităţii panoramice bune, parcarea este o joacă de copil.

 

 

 

 

 

 

 


Ţinută de drum excelentă.

Face faţă cu uşurinţă aglomeraţiei din zonele urbane: datorită ampatamentului lung, roţilor poziţionate exact în colţuri şi lăţimii mai mari cu zece centimetri, modelul smart fortwo are un aspect compact. Şi o ţinută de drum perfectă.

smart fortwo – Ampatament lung.

Ampatament lung.

Console extrem de scurte: roţile sunt poziţionate exact în colţurile autovehiculului – un design foarte neobişnuit. Şi nu doar aspectul este plăcut; împreună cu motorul montat în spate, acesta asigură cea mai bună utilizare a spaţiului şi o senzaţie de loc mai spaţios.

smart fortwo – ecartament lat.

Ecartament lat.

Un aspect emblematic: noul smart fortwo este mai lat cu zece centimetri decât predecesorul său, iar acest lucru are un efect pozitiv atât asupra spaţiului din interior, cât şi asupra aspectului autovehiculului.

smart fortwo – suspensie

Suspensia.

Face faţă cu uşurinţă denivelărilor drumului: datorită arcurilor configurate special pentru solicitările străzilor din mediul urban, ajungi la destinaţie în siguranţă şi simţindu-te relaxat.


Agilitate.

smart fortwo – agility

Tracţiune pe puntea spate.

Motor montat în spate şi tracţiune pe puntea spate: modelul smart fortwo are un aspect emblematic datorită construcţiei speciale. Motorul pe benzină eficient, cu 3 cilindri, care dezvoltă o putere de 52 kW şi transmisia manuală nouă cu 5 trepte de viteză asigură din plin plăcerea de a conduce, chiar şi în cazul plimbărilor scurte prin oraş. Iar pentru opririle scurte de pe traseu, sistemul automat start/stop este disponibil în dotarea standard.

Sistemul Direct-Steer.

Mult mai uşor: sistemul Direct-Steer facilitează mult parcarea şi efectuarea manevrelor. Direct-Steer îmbină confortul oferit de servodirecţia sensibilă la viteză cu raporturi variabile de demultiplicare, în funcţie de unghiul de rotire a volanului. Pe lângă sporirea agilităţii în viraje, acest lucru reduce în mod considerabil efortul de acţionare a volanului necesar pentru parcare. Şi te ajută să-ţi menţii traiectoria.

Totul despre motor